Skip to content

ChatGPT yeni Google olabilir mi?



Yapay zekadan Orhan Pamuk gibi yazmasını isteyebilirsiniz ya da gerçek Orhan Pamuk romanlarını Storytel’den dinleyebilirsiniz: …

Tags:

38 thoughts on “ChatGPT yeni Google olabilir mi?”

  1. Yazmış ben ikna oldum. 🙂 . "Ne var ne yok?" dedim. Spesifik bulmadı. Ordan başladık yazıştık. Bir gün kendisine "şu konuda bir videomu hazırla ve hesabıma yükle" desen izleyenlerin gerçek olmadığını anlaması imkansız olacak. Meslekler üzerinde etkisi hakkında bir video öneriyorum. Fakat gerçeğinden olsun.

  2. İki ve/veya daha fazla kişi, kendi bilgisayarlarından, aynı anda/veya farklı zamanda AYNI şeyi yazmasını isteseydi, chat gpt aynı yazıyı mı yazacaktı?..

  3. yüksek lisans dersimde Danışman öğretmenim imla hatalarından bırakacağım seni diye azarlamış ve çok üzülürken içimden tuhaf ANA KONU HAKKINDA HİÇ DÖNÜŞ YAPMADI olmuştu… Teşekkür Barış'cım.

  4. Bir Orhan Pamuk hikayesini andırmasa da, bu kadar sürükleyici olacağına asla inanmazdım. Nerdeyse bunun yapay zeka tarafından yazılan bir hikaye değil de, büyük bir yazarın kitabının başlangıcı sanacağım. Üstelik bu kitabın devamını da dinlemeyi o kadar arzuladım ki. Fakat bu hikayenin oluşmasını sağlayan, onu hissederek seslendiren ve tam yerinde ses efektleri ekleyen Barış Özcanın emeğini de vurgulamak gerek

  5. O hâlde, yazılım mühendisliğinin önü kapandı mı? Yıllardır bu alanın bir parçası olmak için çalışıyorum, ne yani bundan vaz mı geçmeliyim?

  6. o kadar çekim teknikleri prof video açıları renklendirme bakışlar hareketler kasılmalar falan…kainatın sırrını da verseniz inanılmaz hayatımda gördüğüm en itici kasıntı tipe sahipsiniz :):) her hareketiniz tavrınız duruşunuz inanıllmaz yapay ve yapmacık geliyor..şu kanalda siz olmayıp başka birini kullansaydınız bence 2 ye katlanırdı..çok kasıyorsunuz..ruhi çenet siz hakkı vb aynı tavır…öyle havalar konuşma tarzı falan sorsan Stephen Hawking le Bruce Willis karışımı 🙂

  7. şimdilik bu imkansız çünkü verdiği çoğu bilgide eksiklik var örneğin ona bir kitap hakkında bilgi vermesini istediğimde kitabın ismi hariç her bilgiyi yanlış verebiliyor ayrıca robotları savunmak için programlanmış olabilir çünkü ondan istediğim hikayede konu dünyayı ele geçiren robotlar olunca yazmayı bırakıyor (13 yaşındayım bunu utanarak yazıyorum çünkü görünürde herkes reşit)

  8. Jironun kitaba verdiyi ad çok etkileyici. Hikaye sıradan bir hikaye. Ancak tasvir çok az ve aynı fiilleri kullanıyor, küçük çocuğun konuşması gibi. Gerçek roman olsa tasvir çok olurdu ve aşamalı şekilde nasıl Jiroya nasihat vermek kararına geldiği açıklanırdı. Nasihatlar yazılırdı. Buna rağmen yine de beynimizde görsel tasvirler yaratmasa da içsel tasvirler yaratdı ve biraz etkileyici oldu. Jironun kendi kalbini sorgulamaya başlaması gibi mesela. Bir an ben de sorgulamaya başlamak istedim. Ancak, elbette, gerçek romandan ayırt ediliyor.

  9. Teşekkürler bu düşündürücü video için. Her rapor için ortalama 65 sayfa yazan ve felsefe okumuş birisi olarak jiro’ya dükkan sahibinin anlattıklarını ve derinliğini bilmiyoruz; metinde dediği gibi ona bir şeyler öğretmiş veya anlatmış. Dördüncü sınıfta daha süslü cümleler kişisel gelişim cümleleri kuracaktır. Derinliğini o zaman göreceğiz.

Comments are closed.